Informare publica - Titlu: 
SCHIMBARE DE COMANDA LA BATALIONUL 1 INSTRUCTIE "OLT"
Informare publica - Continut: 

În ziua de 11 august 2018, pe platoul din cazarma unităţii, a avut loc festivitatea de predare-primire a comenzii Batalionului 1 Instrucţie „OLT”. Al 46-lea comandant, domnul locotenent-colonel Bumbac Marius Cătălin a predat comanda celui al 47-lea comandant al unităţii, domnul locotenent-colonel Cojocaru Lucian-Marius.
Activitatea a avut loc în prezenţa comandantului Şcolii de Aplicaţii pentru Unităţi de Luptă “MIHAI VITEAZUL”-Piteşti, domnul colonel dr. Bae Marian şi a comandantului Centrului de Instruire pentru Infanterie şi Vânători de Munte “CONSTANTIN BRÂNCOVEANU” –Făgăraş, domnul locotenent-colonel Câmpean Ştefan.
Predarea comenzii acestei unităţi care, anul următor va împlini 150 de ani de la înfiinţare şi care a avut continuitate neântreruptă în istoria militară modernă a românilor, a constituit un moment emoţionant pentru toţi participanţii: cei doi comandanţi ai eşaloanelor superioare pezenţi, cei doi comandanţi (care au predate şi primit comanda) şi personalul Batalionului, prezent la festivitate. Patru comandanţi – a căror medie de vârstă se înscrie tinereşte puţin peste 40 de ani- prezenţi pentru un act care va fi consemat în Registrul Istoric al Batalionului. Care se prezintă şi el, la 149 de ani, tot tinereşte.
Despărţirea Batalionului de domnul locotenent-colonel Bumbac Marius –nu definitivă, întrucât domnia sa a fost numit pe o funcţie superioară de unde va avea şi responsabilităţi ce vor avea tangenţă cu activitatea unităţii- a însemnat şi un scurt remember: o trecere expeditivă (aşa cum unitatea a fost obişnuită sub comanda domniei sale) în revistă a realizărilor (deloc puţine, dimpotrivă…) din timpul mandatului său. Repunerea unităţii pe o direcţie modernă şi un mod de lucru eficient, continuarea modernizării unităţii începută de precedentul comandant şi, mai ales, împlicarea în realizarea unor lucrări de infrastructură necesare şi bine realizate, estetizarea aspectului cazarmei şi a imaginii unităţii, redarea prestanţei personalului batalionului prin grija asupra aspectului fizic, psihic şi moral al acestuia, strângerea coeziunii personalului prin activităţi şi acţiuni în care au fost implicat acesta în întegritatea sa (ajutorarea unor colegi cu probleme de sănătate sau care au fost în necazuri, donări de sânge cu scop umanitar –făcute sub egida unor evenimente istorice-, donaţii către casele de copii din oraş), realizarea unor frumoase festivităţi şi ceremonii legate de viaţa unităţii sau de istoria poporului nostru (care merită a fi considerate drept lecţii pentru multe alte unităţi de profil din ţară), elaborarea unei metodici şi a unui mod de lucru modern în ceea ce priveşte procesul de instruire –misiunea de bază a unităţii şi, ca un final, depăşirea cu success (scontat mereu) a tuturor provocărilor pe care Batalionul le-a primt, şi le-a asumat iar apoi le-a înregistrat în contul “rezolvat”. În perioada în care comanda Batalionului a aparţinut domnului locotenent-colonel Bumbac Marius, nici o provocare nu a constituit o piedică, totul fiind rezolvat la cele mai bune cote de performanţă. Chiar şi atunci când mulţi dintre colegii noştri au ales transferul în alte structuri (ca acum să-şi dorească revenirea la noi…). Punct ochit-punct lovit. La fel de bine ca în şedinţa de tragere de la evaluarea finală a cursanţilor.
La primirea noii misiuni şi despărţirea de Batalion, îi urăm Domniei sale ca acolo unde-şi va desfăşura noua activitate să aibe parte de multă sănătate (că putere de muncă, mulţumită Domnului, are din belşug…), de subordonaţi care să se înscrie în programul constant de realiări reuşite al domniei sale, de şefi care vor aprecia dinamismul şi capacitatea sa de acţinue şi, mai ales, de împliniri pline de bucurii, cu cei dragi alături. Fiecare om, mai ales militar merituos, are steaua sa norocoasă, acolo, sus…
Avem onoarea să Vă salutăm, Domnule colonel Bumbac Marius! Aşa cum am fi avut curajul de a Vă urma, ca şi Comandant, în orice acţiune pe oricare teatru de operaţii, dacă ar fi fost nevoie ca şi unitatea noastră să-şi dea tributul de efort şi în această situaţie.
Noului Comandant, domnul locotenent-colonel Cojocaru Lucian-Marius, îi urăm bun venit şi, în noua misiune încredinţată, de a comanda o unitate care se apropie de 150 de ani de frumoasă istorie, mult succes. Negreşit, tinereţea Domniei sale, experienţa căpătată în teatrele de operaţii, pregătirea şi, mai ales dorinţa de a continua pe acelaşi drum al performanţei va garanta aceasta. Performanţă cu care Batalionul este obişnuit. Şi care-l va urma, profesionist, în realizarea mandatului domniei sale.
Cu încredere în noul Comandant Batalionul 1 Instrucţie OLT îşi continuă drumul, tenace şi neabătut.
Să nu uităm că …drumul către victorie trece şi pe la Batalionul 1 Instrucţie din Caracal.
A consemnat, preot militar (lt-col) Iulian TOADER