• Întărirea efectivelor Batalionului şi competiţia ,,Cupa 1 DECEMBRIE 2017”.

   

   

                              Întărirea efectivelor Batalionului şi competiţia  ,,Cupa 1 DECEMBRIE 2017.

 • FORŢĂ ŞI TENACITATE PE CÂMPUL DE LUPTĂ

                                             FORŢĂ ŞI TENACITATE PE CÂMPUL DE LUPTĂ

 • Festivitatea depunereii juramantului militar la Batalionul 1 Instrucţie OLT, angajament şi maturitate

                   În ziua de 6 mai 2017, începând cu orele 11.00, în faţa Monumentului Recunoştinţei din Piaţa Victoriei, în central municipiului Caracal, a avut loc festivitatea depunerii jurământului militar de către actuala serie de cursanţi, a XXII-a, denumită “REFACEREA FORŢEI”.

 • Săptămâna Mare, flori de Florii şi daruri pentru copii

  Săptămâna dinaintea Sfintelor Paşti a însemnat pentru personalul şi cursanţii Batalionului 1 Instrucţie “OLT” raportarea la prezent a continuităţii vieţii de zi cu zi, cu particularitatea că aceasta a fost –cu toată multitudinea de activităţi curente- pusă şi în relaţie cu perioada din calendarul creştin pe care o parcurgem în aceste zile: ultima săptămână a Postului Mare.

 • PRIMA ZI DE INSTRUCŢIE, PRIMA ZI DE CĂLIRE

  PRIMA ZI DE INSTRUCŢIE, PRIMA ZI DE CĂLIRE

   

You are here

CUPA FORTELOR TERESTRE
Joi, 04/05/2017

Autor: Sg.maj.Volintiru CATALIN

În ziua de 28 aprilie 2017, începând cu ora 14.00, a avut loc ceremonia de premiere a militarilor Batalionlui 1 Instrucţie “OLT”care, fără pre multe resentimente vis-à-vis de adversarii lor, mulţi cu ştate vechi în serviciul militar din alte unităţi ale garnizoanei, le-au “suflat” acestora locurile de pe podiumul întrecerii Cupei Forţelor Terestre –nivel Garnizoana şi Batalion.
Premierea a fost făcută de comandantul Batalionului, domnul locotenent-colonel Marius Bumbac iar platoul central al cazarmei, unde a fost desfăşurată festivitatea, plin de lumina şi căldura unui sfârşit de aprilie ce parcă a vrut să învingă frigul din săptămâna precedent, a fost punctul central al bucuriei tuturor în urma reuşitelor şi pe plan sportive.
După premiere, a urmat o binemeritată permisie şi minivacanţă pentru toţi militarii. Aceştia, cu forţe proaspete, vor avea de susţinut săptămâna de instrucţie ce va veni cu cele două examene: al evaluării la sfârşitul etapei instrucţiei de bază şi cel al maturităţii militare care va fi consfinţit prin depunerea jurământului de credinţă faţă de patrie.

Preotul militar (lt-col.) Iulian Toader, din Batalionul 1 Instrucţie “OLT, by Caracal.