• Întărirea efectivelor Batalionului şi competiţia ,,Cupa 1 DECEMBRIE 2017”.

   

   

                              Întărirea efectivelor Batalionului şi competiţia  ,,Cupa 1 DECEMBRIE 2017.

 • FORŢĂ ŞI TENACITATE PE CÂMPUL DE LUPTĂ

                                             FORŢĂ ŞI TENACITATE PE CÂMPUL DE LUPTĂ

 • Festivitatea depunereii juramantului militar la Batalionul 1 Instrucţie OLT, angajament şi maturitate

                   În ziua de 6 mai 2017, începând cu orele 11.00, în faţa Monumentului Recunoştinţei din Piaţa Victoriei, în central municipiului Caracal, a avut loc festivitatea depunerii jurământului militar de către actuala serie de cursanţi, a XXII-a, denumită “REFACEREA FORŢEI”.

 • Săptămâna Mare, flori de Florii şi daruri pentru copii

  Săptămâna dinaintea Sfintelor Paşti a însemnat pentru personalul şi cursanţii Batalionului 1 Instrucţie “OLT” raportarea la prezent a continuităţii vieţii de zi cu zi, cu particularitatea că aceasta a fost –cu toată multitudinea de activităţi curente- pusă şi în relaţie cu perioada din calendarul creştin pe care o parcurgem în aceste zile: ultima săptămână a Postului Mare.

 • PRIMA ZI DE INSTRUCŢIE, PRIMA ZI DE CĂLIRE

  PRIMA ZI DE INSTRUCŢIE, PRIMA ZI DE CĂLIRE

   

You are here

Evaluare şi depunere a jurământului militar
Marţi, 08/11/2016

Autor: plt.adj.pr. Chirea Daniel

FOC ŞI CREDINŢĂ LA FINAL DE ETAPĂ 

            În săptămâna 31.10 -04.11.2016 militarii Batalionului 1 Instrucţie „Olt” şi-au dat testul de maturitate şi de rezistenţă fizică şi psihică după 10 săptămâni de pregătire, în perioada instrucţiei individuale de bază. În prima zi au susţinut proba scrisă şi practică din toată materia parcursă în această perioadă, la pregătire militară generală şi tactică infanterie. A doua zi pe data de 01.11.2016 militarii s-au deplasat în marş dis de dimineaţă în poligonul de tragere Redea unde au executat şedinţa 1 de tragere cu pistolul mitralieră, cu calificativ, unde toţi militarii au fost declaraţi admişi.
           Vineri 04.11.2016, începând cu orele 09.00 pe platoul din Piaţa Victoriei din municipiul Caracal la Monumentul Recunoştinţei, soldaţii profesionişti din seria august 2016, aflaţi la instruire în Batalionul 1 Instrucţie „Olt” au depus Jurământul de credinţă faţă de ţară, în prezenţa înaltelor oficialităţi militare şi civile, a rudelor şi a cetăţenilor municipiului Caracal.
           Ceremonialul a fost unul remarcabil, militarii au depus tot efortul ca acest eveniment unic din viaţa lor să se ridice la cote maxime, aprecierile tuturor au fost deosebite, dl. Colonel ENE Vasile – directorul Statului Major al Forţelor Terestre, la felicitat pe dl. locotenent colonel BUMBAC Marius comandantul batalionului, atât pentru modul în care acest ceremonial a fost organizat şi desfăşurat cât şi pentru modul în care militarii Batalionului 1 Instrucţie „Olt” ştiu să promoveze imaginea armatei în societate.