• Întărirea efectivelor Batalionului şi competiţia ,,Cupa 1 DECEMBRIE 2017”.

   

   

                              Întărirea efectivelor Batalionului şi competiţia  ,,Cupa 1 DECEMBRIE 2017.

 • FORŢĂ ŞI TENACITATE PE CÂMPUL DE LUPTĂ

                                             FORŢĂ ŞI TENACITATE PE CÂMPUL DE LUPTĂ

 • Festivitatea depunereii juramantului militar la Batalionul 1 Instrucţie OLT, angajament şi maturitate

                   În ziua de 6 mai 2017, începând cu orele 11.00, în faţa Monumentului Recunoştinţei din Piaţa Victoriei, în central municipiului Caracal, a avut loc festivitatea depunerii jurământului militar de către actuala serie de cursanţi, a XXII-a, denumită “REFACEREA FORŢEI”.

 • Săptămâna Mare, flori de Florii şi daruri pentru copii

  Săptămâna dinaintea Sfintelor Paşti a însemnat pentru personalul şi cursanţii Batalionului 1 Instrucţie “OLT” raportarea la prezent a continuităţii vieţii de zi cu zi, cu particularitatea că aceasta a fost –cu toată multitudinea de activităţi curente- pusă şi în relaţie cu perioada din calendarul creştin pe care o parcurgem în aceste zile: ultima săptămână a Postului Mare.

 • PRIMA ZI DE INSTRUCŢIE, PRIMA ZI DE CĂLIRE

  PRIMA ZI DE INSTRUCŢIE, PRIMA ZI DE CĂLIRE

   

You are here

Donând sânge - salvez vieţi
Luni, 31/10/2016

Autor: plt.adj.pr. Chirea Daniel

 

DONÂND SÂNGE - SALVEZ VIEŢI

            În baza cererii nr. 8315/20.09.2016, a Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Craiova transmisă prin fax, în vederea asigurării cantităţilor de sânge şi preparate de sânge necesar în tratamentul bolnavilor cu afecţiuni severe din zona Oltenia,  în zilele de 20 şi 27.10.2016, personalul  Batalionului 1 Instrucţie „Olt” împreună cu soldaţii profesionişti aflaţi la instruire, au donat sânge pentru semenii lor, români aflaţi în suferinţă. Este emoţionant faptul că cei aproximativ 300 de militari deşi sunt într-un program intens de pregătire au găsit timp şi au răspuns prezent la această activitate. Sunt bărbaţi şi femei cu dragoste pentru aproapele lor şi ţară. Exemplul pentru ei a fost atunci când comandantul batalionului locotenent colonel Bumbac Marius, le-a explicat că el donează sânge pentru a doua oară în acest an.

             Vineri 28.10.2016 pe platoul unităţii a avut loc premierea câştigătorilor la probele din concurs dedicat zilei Armatei României 25 Octombrie.