• Întărirea efectivelor Batalionului şi competiţia ,,Cupa 1 DECEMBRIE 2017”.

   

   

                              Întărirea efectivelor Batalionului şi competiţia  ,,Cupa 1 DECEMBRIE 2017.

 • FORŢĂ ŞI TENACITATE PE CÂMPUL DE LUPTĂ

                                             FORŢĂ ŞI TENACITATE PE CÂMPUL DE LUPTĂ

 • Festivitatea depunereii juramantului militar la Batalionul 1 Instrucţie OLT, angajament şi maturitate

                   În ziua de 6 mai 2017, începând cu orele 11.00, în faţa Monumentului Recunoştinţei din Piaţa Victoriei, în central municipiului Caracal, a avut loc festivitatea depunerii jurământului militar de către actuala serie de cursanţi, a XXII-a, denumită “REFACEREA FORŢEI”.

 • Săptămâna Mare, flori de Florii şi daruri pentru copii

  Săptămâna dinaintea Sfintelor Paşti a însemnat pentru personalul şi cursanţii Batalionului 1 Instrucţie “OLT” raportarea la prezent a continuităţii vieţii de zi cu zi, cu particularitatea că aceasta a fost –cu toată multitudinea de activităţi curente- pusă şi în relaţie cu perioada din calendarul creştin pe care o parcurgem în aceste zile: ultima săptămână a Postului Mare.

 • PRIMA ZI DE INSTRUCŢIE, PRIMA ZI DE CĂLIRE

  PRIMA ZI DE INSTRUCŢIE, PRIMA ZI DE CĂLIRE

   

You are here

Festivtatea începerii seriei de instrucţie cu soldaţii din seria august 2016
Marţi, 06/09/2016

Autor: Plt.adj.pr. Chirea Daniel

        Batalionul 1 Instrucţie "Olt" din Caracal poarta de intrare a tinerilor bărbaţi şi femei în rândurile Armatei României.  Luni 05.09.2016 pe platoul unităţii în prezenţa oficialităţilor locale, comandanţilor de unităţi din cadrul M.Ap.N. şi M.A.I. cât şi a rudelor tinerilor soldaţi, a început efectiv instrucţia cu seria august 2016. După prezentarea drapelului şi cuvântul primarului municipiului Caracal, dl.Locotenent colonel Bumbac Marius comandantul batalionului a dat citire mesajului Comandantului Şcolii de Aplicaţie Pentru Unităţi de Luptă - Piteşti, cu acest prilej.
      În contunuare s-a trecut la defilare, iar după câteva minute de revedere a tinerilor soldaţi cu rudele, cei 425 de soldaţi dintre care 23 fete au plecat din cazarmă cu cântec la instrucţie. Încrezători în puterile lor, cea dea XXI serie de soldaţi de când s-a trecut la serviciul militar pe bază de voluntariat, păşeşte pe lungul drum al formării ca luptători.