• Întărirea efectivelor Batalionului şi competiţia ,,Cupa 1 DECEMBRIE 2017”.

   

   

                              Întărirea efectivelor Batalionului şi competiţia  ,,Cupa 1 DECEMBRIE 2017.

 • FORŢĂ ŞI TENACITATE PE CÂMPUL DE LUPTĂ

                                             FORŢĂ ŞI TENACITATE PE CÂMPUL DE LUPTĂ

 • Festivitatea depunereii juramantului militar la Batalionul 1 Instrucţie OLT, angajament şi maturitate

                   În ziua de 6 mai 2017, începând cu orele 11.00, în faţa Monumentului Recunoştinţei din Piaţa Victoriei, în central municipiului Caracal, a avut loc festivitatea depunerii jurământului militar de către actuala serie de cursanţi, a XXII-a, denumită “REFACEREA FORŢEI”.

 • Săptămâna Mare, flori de Florii şi daruri pentru copii

  Săptămâna dinaintea Sfintelor Paşti a însemnat pentru personalul şi cursanţii Batalionului 1 Instrucţie “OLT” raportarea la prezent a continuităţii vieţii de zi cu zi, cu particularitatea că aceasta a fost –cu toată multitudinea de activităţi curente- pusă şi în relaţie cu perioada din calendarul creştin pe care o parcurgem în aceste zile: ultima săptămână a Postului Mare.

 • PRIMA ZI DE INSTRUCŢIE, PRIMA ZI DE CĂLIRE

  PRIMA ZI DE INSTRUCŢIE, PRIMA ZI DE CĂLIRE

   

You are here

Curs Operator Turelă T.A.B.
Marţi, 28/06/2016

Autor: Plt.adj.pr. Chirea Daniel

         În perioada 13-24.06.2016, în Batalionul 1 Instrucţie „Olt”, s-a desfăşurat pregătirea gradaţilor profesionişti din Forţele Terestre în specialitatea Operator turelă TAB. Deşii au o vechime semnificativă în armată, gradaţii profesionişti au dorit să urmeze acest curs fiindu-le necesar în cariera profesională. După o săptămână de cunoaştere teoretică a urmat o a doua săptămână de cunoaştere practică, executarea tragerilor 1,2 şi 3 cu armamentul de pe TAB şi un examen final. Vineri 24.06.2016, şeful de stat major al batalionului locotenent colonelul Bumbac Marius, a înmânat în cadru festiv pe platoul unităţii diplomele de absolvire gradaţilor profesionişti cursanţi, mulţi dintre aceştia fiind foşti subordonaţi ai dumnealui, la Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab” din Craiova. După înmânarea diplomelor au fost făcute câteva fotografii de grup.